Липсата на видимост, профила на пътя и наличието на храсти –

...
Липсата на видимост, профила на пътя и наличието на храсти –
Коментари Харесай

Как се стигна до трагичния инцидента на гара „Илиянци“?

Липсата на видимост, профила на пътя и съществуването на храсти – всичко това е в основата на случая със починалите на железопътните релси двама чиновници на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

„ Влакът потегля от гара „ Илиянци “ към съответния пост, с цел да остави вагоните. Връщайки се още веднъж към гарата той удря сътрудниците. Става дума за доста изострен завой, който е обраснал с шубраци. Трудно е било за машиниста да ги види, тъй като той седи в дясната страна на локомотива, а кривата е лява “, изясни Петър Бунев, съпредседател на Синдиката на железничарите към КНСБ.

Според него към момента не се знае доста за трагичния случай. Той се надява след следствието на способените органи да стане ясно какво тъкмо се е случило.

„ Косачките подвигат звук. Всеки го знае, тъй като е употребявал косачка. Факт е обаче, че в такава обстановка би трябвало да има едни човек – така наречен сигналист, който да пази тези, които работят. Но в този миг към момента не е ясно къде тъкмо е трябвало да чистят. Възможно е да е трябвало да косят треви и шубраци отвън обсега за маневри “, изясни още Петър Бунев.

Той е безапелационен, че се прави инструктаж всяка заран. Ето за какво синдикалистът счита, че служащите или е трябвало да имат трети човек, който да ги предизвестява, или да косят тревата отвън обсега на маневрите на влаковете.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР